loading…

Невероятната история на Джен Брикър- гимнастичка, родена без крака

0

Дженифър Брикър мечтае да бъде гимнастичка от най-ранна възраст. Тя гледа олимпийските игри по телевизията, следейки внимателно женския отбор на САЩ. Доминик Мочеану, носителка на златен медал през 1996 г. е нейният идол. Брикър има пред себе си само едно предизвикателство, за да бъде като идола си, но то не е никак дребно: тя е родена без крака. Брикър е оставена в сиропиталище в Румъния за осиновяване и е приета от двойка от малък град в щата Илинойс. Тя израства заедно с тримата сина на семейството. Те и помагат да повярва, че може да направи всичко, за което си мечтае и че „не може“, не бива да е част от нейния речник.

Дженифър казва, че може да отиде навсякъде, където поиска, използвайки ръцете си. Катеренето по дървета е любимото и занимание от детството и. Освен това тя практикува всякакви спортове от най-ранна възраст, включително бейзбол, баскетбол и любимата гимнастика. Тя започва да се преобръща от най-ранна възраст, като се учи да прави акробатики на батута в двора на своите родители. Скоро започва да играе професионално и дори се превръща в държавен шампион на щата Илинойс. До 16-годишна възраст тя  доказва, че може да изпълни всичко, което пожелае.

Родена без крака и дадена за осиновяване, Дженифър става гимнастик от световна класа, но разкрива огромна тайна за семейството си.

Тя знае, че отношението на осиновителите към живота й я е накарало да изпълни всичките си цели. Много иска обаче да научи повече за ролята, която имат нейните генетични заложби и пита родителите си какво знаят за нейните биологични родители. Така тя разкрива една тайна. Когато майката на Брикър й казва, че фамилното й име е Мочеану, тя веднага разбира какво означава това: олимпийската гимнастичка Доминик Мочеану е биологична сестра на Дженифър.

Четири години по-късно Брикър пише писмо до Мочеану, прилагайки някои съдебни документи и снимки. „Това беше 10 декември 2007 г. и промени моя свят“, казва тя по-късно на Опра, когато разказва историята си в шоуто. Дженифър разбира, че баща и е решил да я даде за осиновяване веднага щом се е родила. Самата майка на Дженифър също е имала трудни взаимоотношения с родителите си. „В крайна сметка, това решение беше едно от най-добрите решения, които някога съм вземала, защото даде на Джен страхотно детство“, казва тя.

След като разбира истината, Брикър успява да се събере заедно с Доминик и другата им сестра, Кристина. „Оттогава сме се много близки и се чувствам като част от пъзел, която най-накрая попадна на мястото си“, каза Брикър пред The ​​Mirror. Тя успява да се свърже и с биологичната си майка Камелия. Брикър остава много близка с осиновителите си, но същевременно създава нова връзка с биологичните си роднини и продължава да вдъхновява всички около себе си със забележителните си постижения.

Сега 27-годишната Брикър се занимава професионално с акробатика и дори е била част от балета на Бритни Спиърс. Тя също така е мотивационен лектор, споделяйки невероятната си история с други хора по целия свят. „Надявам се да вдъхновявам и мотивирам другите да вярват, че наистина всичко е възможно“, казва Брикър.

Share.

Leave A Reply