loading…

Смъртта на Сталин – Филм – Трейлър

0
Официален постер на Смъртта на Сталин

Официален постер на Смъртта на Сталин

Смъртта на Сталин е британско-френска политическа сатира дело на шотландкия режисьор Армандо Янучи.

Сценаристи на Смъртта на Сталин са Янучи, Дейвид Шнайдер, Иън Мартин и Питър Фелоус. Лентата е базирана на едноименния графичен роман от Фабиен Нури и Тиери Робин.

В ролите ще видим Стив Бушеми, който влиза в ролята на Никита Хрушчов. Саймън Ръсел Бийл, който ще се превъплати в Лаврентий Берия. Ейдриън МакЛафлин ще играе съветския лидер Йосиф Сталин, Рупърт Френд пък ще се превъплъти в сина на Сталин – Василий. Джейсън Айзъкс ще бъде съветския генерал-майор Георгий Жуков. Майкъл Пейлин ще бъде Вячеслав Молотов, а Джефри Тамбор ще изиграе наследника на Сталин – Георгий Маленков. В Смъртта на Сталин участват още Андреа Райсборо, Пади Консидин, Олга Куриленко, Пол Уайтхаус, Дермот Кроули, Ричард Брейк и други.

Смъртта на Сталин описва трудностите на съветската власт, след смъртта на диктатора Йосиф Сталин през 1953 г.

Филмът дебютира през септември 2017 г. на филмовия фестивал в Торонто. Премиерата му във Великобритания се състоя през октомври миналата година. На 19 януари Смъртта на Сталин ще има премиера в САЩ по време на ежегодния филмов фестиван Сънданс в Солт Лейк Сити. Премиерата му в Русия ще бъде на 25 януари.

Share.

Leave A Reply