loading…

Хобит: Неочаквано пътешествие – Филм – Ревю

0
Хобит: Неочаквано пътешествие РевюХобит: Неочаквано пътешествие” (2012) –  оригинално заглавие  –  „The Hobbit: An Unexpected Journey

Държава: САЩ; Нова Зенландия

Жанр:   Приключенски, Фентъзи

Официален сайт: Тук

Резюме: Хобитът е също книга по едноименният автор Дж. Р. Р. Толкин и ще бъде пресъздадена от режисьора Питър Джаксън в три части. Първата част ни разкрива началото на историята и представяне на цялостната идея на филма. С нежелание хобита, Билбо Бегинс, има за цел да стигне Самотната планина с енергична група джуджета, за да си възстановят планински дом – и златото в нея – от дракона Смог. Историята се развива преди всеизвестната трилогията за пръстена.

Ревю: Властелинът на пръстените е безспорно една от най-успелите саги в света и сега на Питър Джаксън и компания имат не леката задача да покажат на целият свят и милионите фенове, че създаването на нова Трилогия не ще е само за пари, а за за самият завет. „Хобит: Неочаквано пътешествие“ определено носи духа на романите на Толкин. Историята се разрива постепенно и ясно. За разлика от Властелина на пръстените, тука сюжетната линия е само една. Всичко по филма е изпипано до най-малките детайли и не е трудно човек да изгуби себе си и да се намери погълнат от филма и историята.

Сценарии: Сценарият на филма е определено изпипан до най-малкият детайл. Дори и повече. Няма как да не споменем че книгата по-която е адаптиран сценария е няколко пъти по малка като обем от Властелинът.

Добри Страни: Редица черти във филма са просто истинско вдъхновение на сетивата. Прелестни и живописни картини. изключителна анимация. Грабваща история и музика от която човек настръхва. Любими вече познати актьори и образи – Хобити, елфи, джуджета и невероятният Гандалф.

Съвети: Няма как този филм да го сравнявате с епоса „Властелинът на пръстените“. Пак повтарям, това е една малка история, която държащите правата смятат да направят доста милиони и ще протакат историята в цели три части. Това не означава, че филма ще загуби своят чар, но е наблегнато на историята и е разказана като приказка, каквото редица фенове биха се зарадвали само защото ще могат още веднъж да се докоснат до този велик свят. Не очаквайте масивни битки. Знам че създателите залагат именно на това че използват Властелинът като за реклама, но ако не се отърсите от тази идея, ще сте разочаровани от филма.

Препоръки: За приятелски компании. Филм да гледаш с половинката си или цялото семейство. Децата ще се влюбят в приказният характер. Развлечение на свободното си време и случайно срещане из телевизионните канали.

Ниво: Приятен дъждовен неделен следобед.

Ако сте харесали: Трилогията за „Властелинът на пръстените” и като цяло фентъзи историите.

Препоръка от автора към автора: Интересен и завладяващ филм. Хубаво е такива филми да гледаш от време на време за да си припомняш как добре може да те отдалечи от реалността за три спокойни часове.

Ревю на филма „Хобит: Неочаквано пътешествие“.

Share.

Leave A Reply