background img
фев. 19, 2019
1071 Views

Хора, които се загубиха сред дивата природа и успяха да оцелеят

Written by

Всяка година доста хора се губят сред дивата природа. Доста от тях не успяват да намерят пътят обратно, но други имат късмет и успяват да се завърнат у дома.

Джейми Нийл – 12 дни в неизвестност
Джейми Нийл с баща си

19-годишният Нийл от Северен Лондон се загубил сред гъстите хилмове на австрайските Сини планини по време на еднодневен планински поход през юли 2009 година. Този един ден сред природата обаче се превърнал в 12-дневен кошмар.

Нийл оцелял ядейки семена и растения, а за завивка използвал кора от дърво. Въпреки че спасителни хеликоптери опитали да го открият, гъстите дървета в планината го прикривали. Джейми бил намерен от двама планинари, които му помогнали да се върне.

Джулиан Кьопке оцелява 3-километрово падане от небето и 9 дни сред дивото

През 1971 г. 17-годишната германка пътувала с търговски самолет с майка си, когато мълния удря самолета по време на силна гръмотевична буря и го разбива във въздуха. Джулиан пада от 3000 метра височина по средата на Амазонските планини, заедно със седелката на самолета. Тя оцелява само със счупена ключица, рана на дясната ръка и подуто око. Кьопке успяла да открие малък поток и да се промъкне през вода надолу по течението, което, както я бил научил баща й, често водело до цивилизация.

След като прекарала 9 дни в джунглата, Джулиан намерила лодка, закотвена до един подслон. Тя използвала бензина от резервоара на лодката, за да почисти инфектираните си рани. По-късно същия ден дървосекачи, които използвали подслона, намерили Кьопке и ѝ помогнали.

За Кьопке и нейното оцеляване са създадени два филма. Единият е фикционален на италианския режисьор Джузепе Мария Скотезе. Другият е на немския режисьор Вернер Херцог и е озаглавен „Wings of Hope“ (1998).

Йоси Гинсберг – намерен след три седмици с гниеща кожа
Йоси Гинсберг

През 1981 г. Йоси започва приключението на живота си, след като приключва службата си в израелския флот. Това приключение обаче съвсем скоро се превърща в кошмар и борба за оцеляване. Когато се отделя от приятелите си в дивата амазонска джунгла, без храна и оборудване, той оцелява като яде плодове и яйца от птичите гнезда. Гинсберг разказваа, че по време изпитанието си едва не е бил изяден от хищни животни, а също така е бил ухапан от гигантски червени мравки, наричани още червени мравки, и кожата му започнала да гние. Той открит три седмици, след като е обявен за изчезнал и точно преди мисията по издирването му да бъде прекратена.

Филмът „Jungle“ с Даниъл Радклиф, разказва за преживявания на Гисберг.

Йоси с актьора Даниъл Радклиф по време на снимкте на „Jungle“
Александър Ковалев оцелява в суровата сибирска зима за 2 седмици

Ковалев, който е работил като златотърсач и шофьор, изчезнал в дивата сибирска тайга през студената зима на 2017 г. Спасителният екип, който бил изпратен да го търси, открил само камиона му, но от Ковалев нямало следа. Към мистерията се прибавя и факта, че той бил оставил очилата си в камина, предвид, че едва виждал без тях.

Все пак, две седмици след изчезването си, той излязал от бяла пустош и се появил на магистрала, където бил открит. Краката му били измръзнали и трябвало да бъде хоспитализиран. Травмата от преживяното била толкова силна, че той не си спомнял как и защо се е загубил, а и как е успял да оцелее при толкова ниски температури.

Facebook Comments Box
Article Categories:
За Любовта

Вашият коментар