background img
фев. 26, 2015
1149 Views

Гранд Хотел Будапеща – Рецензия

Written by

Grand-hotel-budapeshta-„Гранд Хотел Будапеща” (2014) – оригинално заглавие – „The Grand Budapest Hotel”

Държава: Германия, САЩ, Великобритания

Жанр: Приключенски, Комедия, Драма

Официален сайт: www.grandbudapesthotel.com

Резюме: Гранд Хотел Будапеща е хотел за пример в хотелиерството и е локализиран в измислената специално за филма държава Република Зубровка. Филмът проследява историята на забележителния консиерж Густав и Зеро Мустафа – пиколото, което става негов най-доверен приятел.

Реценция:

Определено оригинален филм, който има не само невероятна увлекателна история, но самото и проследяване е едно истинско приключение в което няма как да не заобичате главните персонажи. Гранд Хотел Будапеща не е просто филм, това е пример за невероятен блокбастер, в който са задълбочени и инвестирани в стойностните филмови черти – грабващ сценарии и достоверни персонажи – доколкото може да са достоверни в Зубровка. Това е филм за позабравени ценности от едни още по-забравени времена. Като че ли бароков романтизъм, колкото и да е странно.
Сценарии: Един от най-добре изградената история, разказана така, че с края на филма ще изпитваш носталгия с раздялата на главните герои.

Добри Страни: Развлекателен и комедиен филм с привидно странна, интересна концепция. Изключително успокояващ и не натоварващ.

Съвети: Насладете се на историята, музиката и грандиозността на хотела или по-скоро идеята за него и работниците в него. Това не е точно комедия. Има голяма доза и английската идея за хумор.

Препоръки: За всякакъв вид компании; развлечение на свободното си време и идеалният филм за прекрасен следобед с някаква разхладяваща или стопляща напитка в зависимост от сезона.

Ако сте харесали: Бърдмен, В Царството на Пълнолунието, Полунощ в Париж

Препоръка от автора към автора: Гледай го пак, отпусни се и се наслади на класата сценария.

Трейлър: Гранд Хотел Будапеща

Facebook Comments Box

Вашият коментар