background img
дек. 13, 2016
888 Views

Как да бъдем по-щастливи – Поуките на Баба

Written by

Как да бъдем по-щастливи – вечният въпрос. Щастието не е въпрос на шанс или съдба. Щастието е въпрос на личен избор и нагласа. Позитивно настроените хора нямат конкретна причина да се чувстват щастливи, те просто знаят как да се радват на живота. Ако ви обземат тъжни мисли или не намирате за какво да се усмихнете, ето няколко трика с които ще повишите настроението си и ще изпитвате по-голямо щастие.

Ето ги и нашите пет съвета как да бъдем по-щастливи:

Как да бъдем по-щастливи;

Намерете си ново и интересно хоби

Ако откриете нещо в което сте добри, но до сега не ви е правило впечатление, то може да се превърне в новото ви хоби. Без значение дали ще е писане, снимане, рисуване или готвене-щом ви доставя удоволствие, значи ще ви накара да се чувствате щастливи.

Обграждайте се с положителни хора

Известно е, че подобното привлича подобно. Ако около вас е пълно с мрънкащи и кисели хора, някак как и вие да сте добре. Намерете начин да общувате с позитивни личности, които да ви зареждат с енергия и весели емоции и определено няма да съжалявате.

Не се страхувайте от щастието

Много хора се страхуват да бъдат щастливи, защото смятат, че не заслужават това или им е било внушавано, че след щастливо събитие, винаги идва нещо лошо и неприятно. Освободете се от тези излишни мисли и тревоги и гребете от живота с пълни шепи. Всеки има право да бъде толкова щастлив, колкото сам си позволи.

Пазете се от завистливи приятели

Понякога човек попада на приятели, които не умеят да се радват на чуждото щастие и единственото, което биха направили, ако ви видят щастливи е да завиждат и да пращат към вас отрицателна енергия. Това, което трябва да направите в такъв случай е да стоите по-далеч от тях.

Не живейте според чужди правила и норми

Щастието е прекрасно чувство и носи свобода, но не и ако е подплатено със следване на чужди очаквания и правила. За да бъдете щастливи реално, не бива да губите себе си и да се опитвате да впечатлите някой друг. Животът си е само ваш и вие сами решавате как ще го изживеете.

Автор на статията: Как да бъдем по-щастливи.

Линда Стоянова.

Facebook Comments Box
Article Categories:
Наука · Хитрини

Вашият коментар