background img
фев. 16, 2019
1048 Views

Как тялото реагира на токсична работна среда

Written by

Всички имаме лоши дни на работното място. Шефът ни е скарал за нещо, работата ни е недооценена, колегите ни ядосват и т.н. Но има огромна разлика между отделните малки проблеми и получаването на тежка тревога в неделя вечер само при мисълта, че в понеделник сме на работа.

Омразата към работното място не само влияе на психичнто ни здраве, но също така поражда проблеми и за тялото ни. В крайна сметка, този огромен стрес ограбва както психическия ни мир, така и физическото ни благополучие.

Ето малък списък с нещата, които се случват с тялото ни, когато мразим работата си.

Главоболие

Тревожността и стресът водят до напрежение, така че ако изпитваме болки в главата и врата, то причината е хроничното напрежение.

Безпокойство

Негативната среда на работното място, всъщност, може да доведе до постоянно чувство на умора и безпокойство, което не изчезва, без значение колко си почиваме. Ако изпитваме болки по тялото без някаква причина, това може да е резултат от стресираща работна среда.

Загуба на желание за секс

Не се шегуваме. Според американската психологична асоциация, когато жените са под огромен стрес, това влияе на либидото им, като намалява желанието им за секс. При мъжете сутиацията е идентична, ако са нещастни от работата си. Либидото им се понижава и е възможно да не се възбуждат толкова лесно, както обикновено.

Често разболяване

Имунната система отслабва, когато се работи в токсична среда. Така че не е изненадващо, ако при тези обстоятелства се разболяваме доста често.

Нередовен цикъл

Репродуктивната система при жените може да бъде засегната при наличието на стрес, тъй като предизвиква хормонални промени в организма. Токсичната работна среда може да доведе до нередовен цикъл, а дори и до пропуснат такъв.

Ако имате някои от проблемите изброени по-горе, то е хубаво да анализирате ситуацията внимателно. Запитайте се дали работата си струва, за да съсипете здравете и щастието си.

Facebook Comments Box
Article Categories:
Любопитно

Вашият коментар