background img
авг. 6, 2018
1784 Views

„Щастливият принц“ – Филм – Трейлър

Written by

Lionsgate UK и Sony Pictures Classics разпространиха трейлър на биографичния филм „Щастливият принц“ за живота на писателя Оскар Уайлд.

Рупърт Евърет е Оскар Уайлд в "Щастливият принц"

Рупърт Евърет е Оскар Уайлд в „Щастливият принц“

Рупърт Евърет („Домът на мис Перигрин за чудати деца“, „Сватбата на най-добрия ми приятел“) е режисьор и сценарист на „Щастливият принц“, а също така играе и главната роля на Оскар Уайлд.

Колин Фърт („Kingsman: Тайните служби“, „Речта на краля“) ще влезе в ролята на Реджи Търнър – британски писател, част от кръга на Уайлд. Колин Морган („Хора“, „Приключенията на Мерлин“) ще изиграе Лорд Алфред Дъглас – британски поет и политически коментатор и приятел и любовник на Оскар Уайлд. Емили Уотсън („Теорията на всичко“, „Kingsman: Златният кръг“) ще влезе в ролята на Констанс Лойд – съпругата на Уайлд и майка на двамата им синове – Сирил и Вивиен. Едуин Томъс („Churchill: 100 Days That Saved Britain“) ще изиграе Роби Рос – канадски журналист и арт критик, познат най-вече с любовната си връзка с Оскар Уайлд. Том Уилкинсън („Гранд хотел „Будапеща““, „Сноудън“) ще бъде отец Дън, Ана Чанслър („Изпитание за невинните“, „Фантоми“) ще изиграе г-жа Арбътнот, а Джулиън Уадхам („Довереникът на кралицата“, „Желязната лейди“) ще бъде г-н Арбътнот. В ролите ще видим още Беатрис Дал, Андре Пенверн, Джошуа МакГуайър и други.

Резюме: „Щастливият принц“ ни разказва неразказана досега история за последните трагични дни от живота на писателя Оскар Уайлд. Човекът, който наблюдава собствения си неуспех с ирония. Гледа на трудностите, които застрашават живота му, с хумор и с изолация.

Заглавието на филма препраща към детската книжка с приказки на Уайлд – „Щастливият принц“.

Премиерата на лентата се състоя през януари 2018 г. по време на филмовия фестивал Сънданс, а през юни и юли бе показан в някои европейски страни. През октомври ще се състои пълната му премиера в САЩ.

 

Facebook Comments Box
Article Categories:
Трейлъри

Вашият коментар