background img
мар. 15, 2019
731 Views

Невероятно! Сервитьорката, получила $ 10K за 2 чаши вода, направи нещо неочаквано с тях

Written by

При посещение в кафене или ресторант, повечето от нас оставят бакшиш на сервитьорите. Някои го правят в знак на благодарност за отлично обслужване, някои просто са свикнали с него, а други не смятат за необходимо. Въпреки това, каква сума се счита за нормална да се остави на сервитьорката за предоставяните услуги? Какво ще кажете за 10 000 долара за две чаши вода?

Алайна Къстър е студентка, която работи като сервитьорка в ресторант Sup Dogs в Грийнвил, Северна Каролина. Един ден тя обслужвала двама младежа, които поръчали само две чаши вода.
Забелязвайки още двама на една от масите, Кастер веднага се втурна да изясни дали е станала героиня на шоуто, и в отговор получи предложение да се абонира за популярния блогър MrBeast в YouTube.

Младият човек с необичаен прякор има почти 16 милиона абонати. Той стана известен с оригиналните си социални експерименти и вдъхновяващи видеоклипове.

Що се отнася до нашата героиня, тази впечатляваща сума би могла, поне временно, да реши много от нейните проблеми. Може би дори можеше да хвърли кърпата на сервитьорката си, но Алайна направи нещо различно. Момичето сподели сумата, получена от MrBeast, между всички служители на Sup Dogs, като обясни, че тя не печели тези пари от собствения си труд.

Най-непретенциозни са египтяните и гърците: смята се за напълно нормално да се оставят 5-10% от общата сметка. 10% е приемлив бакшиш за повечето страни, включително Италия, Франция, Турция, Испания, Индия и Обединените арабски емирства. Мексиканците, южноафриканците и португалците очакват малко по-големи суми – 10-15%. Най-високите „искания“ са в САЩ и Канада – 15-25%.

Сервитьорката имаше късмет, че изборът на г-н Бейст беше тя. Фактът, че тя не е запазила цялата сума за себе си, вдъхва както уважение, така и недоумение. Бихте ли направили същото и с колегите си?

Facebook Comments Box
Article Categories:
Любопитно

Comments are closed.