background img
дек. 29, 2016
88 Views

Rogue One: История от Междузвездни войни

Written by

Привет на всички малки хейтърчета, зрели хейтъромани и стари мърморковци. Днес, дни след Рождество Христово дядо ви Хейт усети колебания в силата и започна да медитира за да разбере от къде са те. Медитирах не повече от бутилка вино и подкова суджук, когато разбрах че е излязло филмче с цветущото име „Rogue One: История от Междузвездни войни” със сюжет свързан с Междузвездни Войни. Дедо Хейт не се поколеба и реши да разходи бастуна си до киното макар и леко подквасен, тъй де, изпълнен със Силата.

 

Гледам аз и що да видя в „Rogue One: История от Междузвездни войни“ музиката същата, шрифта същия, планетите същите ама някак си нещо липсва. С изненада установих, че няма джедаи. До около тридесетата минута от филма с нетърпение очаквах някой да използва силата ама нейсе. Нема и нема, а най-близкото до вездесъщите рицари на галактиката беше един сляп монах изигран от моя учител Дони Йен, който беше изсипан без предистория и на моменти изглеждаше, колкото мъдър, толкова глуповат и смешен. Питам аз що за абсурд е това история по междузвездни войни без рицари джедаи. Ми то това е като биричка без хмел, хляб без брашно или вино без грозде. Вие ще кажете че и трите се консумират в България, но аз ще отвърна че не го одобрявам. И тъкмо, когато си мислех, че не може да стане по зле, видях че за пореден път голямото зло е Звездата на смъртта. Питам аз толкова ли е трудно да се измисли нещо по оригинално, като например еднорък капитан на космически кораб с кука вместо ръка и превръзка на окото. Опа това вече го има, но все пак щеше да е по-оригинално.

Мисля че откакто Дисни купиха Лукас Артс поредицата загуби остротата си, историите са доста по бозави, а актьорите са  жалко подобие на статисти. Ефектите в филма „Rogue One: История от Междузвездни войни“, ако въобще някой ходи да гледа само специални ефекти, не бяха най лошите, които дядо Хейт е виждал през четирите си диоптера, но определено не показват нещо ново и нестандартно. И за да не завършвам толкова негативно само ще кажа, че топ злодеят на всички времена участваше, а именно Дарт Вейдър. Както обикновено той беше в лошо настроение, коли и беси в империята изградена от него и безкомпромисно преследва целите си. Все пак една птичка пролет не прави, а дядо ви Хейт може само да се надява Епизод VIII от поредицата да не бъде толкова предсказуем и постен като последните две допълнения на тази легендарна и стара като Дядо Хейт поредица.

Нека майката на продуцента бъде с мен, както се казва на джедайски, когато не ти харесва някой. Оставам Вашите присвити и злобни очички във филмовия свят.

ПС: Дядо Хейт казва последно сбогом на единствената принцеса достойна да носи това звание в цялата поредица на Джордж Лукас. Желая й лек път към селенията на силата приветствана от моя набор сър Алек Гинес вдъхнал живот на Бен (Оби Уан) Кеноби в епизод IV Нова надежда, на който му правихме 40 дни през далечната 2000 година. Почивай в мир Принцесо Леа!

Дядо Хейт за „Rogue One: История от Междузвездни войни“.

Facebook Comments
Article Categories:
Дядо Хейт

Вашият коментар