loading…

Sweet Country – Филм – Трейлър

0
Sweet Country с участието на Хамилтън Морис, Сам Нийл и Брайън Браун. (Bunya Productions)

Sweet Country с участието на Хамилтън Морис, Сам Нийл и Брайън Браун. (Bunya Productions)

Sweet Country е не просто най-добрият уестърн, но може би един от най-добрите австрайлийски филми след Предложението (2005 г.) и Мистериозен път (2013 г.).

Лентата на режисьора Уоруик Торнтън съчетава класическа уестърн и робска драма.

Действието в Sweet Country се развива в Австралия през 1929 година. Филмът разказва историята на абориген на средна възраст, който бяга, след като е убил жесток военен ветеран при самозащита. Сформирана е ловна дружинка, която да хване убиеца и да изправи пред съда. Така виновнинът за убийството на бял мъж е принуден да избяга в красивата, но смъртоносна пустош.

В участват Хамилтън Морис (8MMM Aboriginal Radio), Сам Нийл (Джурасик парк), Брайън Браун (Коктейл, Австралия), Том Райт, Мат Дей, Юън Лесли и други. Сценаристи на Sweet Country са Дейвид Трантър и Стивън МакГрегър.

Sweet Country първоначално бе представен на няколко филмови фестивала през 2017 – на международния филмов фестивал във Венеция, както и на фестивала в Торонто. Във Венеция Sweet Country получи специалната награда на журито, а в Торонто спечели Platform Prize. На 19 януари лентата бе показана и на филмовия фестива Съндас в Солт Лейк Сити.

Световната премиерата на Sweet Country ще бъде през пролетта.

Share.

Leave A Reply