background img
фев. 20, 2019
813 Views

Астероидът с размера на Биг Бен премина покрай Земята

Written by

Масивен астероид с размер като Биг Бен, е минал покрай Земята този следобед с 30,422 мили в час. Астероидът, наречен 2013 MD8, е преминал покрай Земята на разстояние от малко над 3 милиона мили. Това е около 13 пъти разстоянието между Земята и Луната, в 12:55 часа във вторник.

Астероидът с размера на Биг Бен премина покрай Земята
Credit: Pinteres

Това е 17 : 55 ч . във вторник, 19 февруари, средното време по Гринуич.

НАСА смята, че астероидът е „опасен“, ако се намира на 4 600 000 мили от нашата планета.

С други думи, MD8 има около 1,6 милиона километра след опасната граница и попада в категорията на „потенциално опасен обект“.

Това означава обект, който достига минимално разстояние по-малко от .05 au от Земята и има абсолютна величина (H) от 22.0 или по-ярка.

Учените от лабораторията за реактивно движение на астероидът НАСА обясниха, както се съобщава от Mail Online:

„Никой човек през последните 1000 години не е известен с това, че е убит от метеорит или от ефектите на едно въздействие.

     НАСА не познава астероид или комета, които понастоящем са в процес на сблъсък със Земята. Вероятността от голям сблъсък е доста малка.

     Всъщност, най-доброто, което можем да кажем, е, че няма вероятност голям обект да удари Земята.“

Но Астероид MD8 също се класифицира като „близо до земя“ (NEO), който НАСА описва като всички астероиди и комети, които обикалят около 30 милиона мили от Земята.

Казва се, че астероидът е с размерите на Биг Бен, с диаметър, който е близо до 280 фута. MD8 съперничи на часовниковата кула на Биг Бен, която е на разстояние 320 фута.

Харесва ми да мисля, че всички тези астероиди, които летят покрай нашата малка зелена и синя планета, всъщност са колите на извънземни космически пътешественици, които пътуват до Земята. Те вероятно просто продължават да минават покрай изхода, когато виждат каква бъркотия сме направили. Може би това е тайната на света.


Facebook Comments Box
Article Categories:
Наука

Вашият коментар