background img
мар. 12, 2019
2645 Views

Млад мъж се грижи за парализираната си майка, откакто е на 8 години

Written by

Един милиард души по света, или около 15% от световното население, страдат от някаква форма на увреждане. Често тези хора се сблъскват със социални и икономически ограничения, които ги оставят с по-ниско образование, недостатъчни доходи и трудности при намирането на работа. Но това, което е от съществено значение за хората с увреждания, е любовта на техните близки. Отличен пример за това е показан от Влад Кудряшов от Пермския край, Русия – той сам се грижи за парализираната си майка, откакто на 8 години.

След като майка му попаднала в инцидент, тя се прибрала от болницата с парализирана дясна страна и неспособна да говори. Влад щеше да бъде откаран в сиропиталище, но съседът му го задържал, за да остане с майка си. Това беше благословия!

Момчето се научи как да запали печката, да сготви, да се измие и да почисти, като повтори това, което майка му показа с признаци и лява ръка. Влад трябваше сам да върши цялата домакинска работа, получавайки от време на време помощ от съседите си и познатите на майката.

В същото време младежът продължава да учи в училище. Има приятелка Настя. И преди всичко е атмосферата в къщата, любовта на великия син към майка му.

След като разказът на Влад се излъчи по телевизията, местните власти му подариха апартамент на първия етаж. Семействот беше много радостно!

Сега той и майка му свикват с новия си дом. След дипломирането си Влад влиза в местен колеж, за да стане заварчик. Както и преди, той се грижи за майка си и винаги бърза да се прибере у дома.

Хората, полагащи грижи за хора с увреждания, трябва да знаят следните особености:

  • бъдете внимателни и зачитайте техните нужди;
  • правилно питайте дали е необходима определена услуга или помощ;

  • финансови разходи за лекарства и оборудване;
  •   социализация и комуникация с външния свят.

Влад е пример за истински човек, който обича семейството си и не се отказва от лицето на трудностите.

Facebook Comments Box
Article Tags:
·
Article Categories:
Любопитно

Comments are closed.