background img
фев. 22, 2019
2759 Views

Уникалните влакове в Япония оставиха целия свят без думи

Written by

През 60-те години на миналия век японската икономика изживява огромен растеж, като част от този растеж се изразява в изграждането на железопътни линии и то не какви, а високоскоростни, които влизат в експлоатация през 1964 г.

По този начин експресните и нощните влакове стават изключително популярни. Малко по-късно обаче спалните влакове биват заменени от влаковете стрела и вътрешните самолетни линии, така че популярността им намалява доста през 70-те.

Все пак спалните вагони все още функционират като се казва Сънрайз Сето (Sunrise Seto) и Сънрайз Изумо (Sunrise Izumo). Двата влака пътуват между Токио и Окаяма. Преди да достигнат до Окаяма двата влака, всъщност, са свързани един за друг и формират влак с 14 вагона. След като напуснат Окаяма, двата влака се разделят и поемат в различни посоки.

Уникални влакове: Токио - Окаяма - Изумо

Влаковете тръгват от Токио в 22:00 ч. и пристигнат в 7:27 ч. в Такаматсу и 9:58 ч. в Изумо. Пътуването с този тип влак може да спести на пътниците разхода от престой в хотел.

Влакът няма типичните седалки, а вместо това пасажерите имат специални кабини наречени „ноби ноби“ („nobi nobi“), които приканват хората си полегнат по време на пътуването.

Уникални влакове: "Ноби ноби"

Площите за общо ползване включват душ кабина, която пътниците могат да използват с 6 минути, след закупуването на специална карта. Предлагането на тези карти обаче е ограничено, така че който иска да ползва душа, трябва да си ги закупи по-рано.

Уникални влакове: душ кабина

Останалите удобства във влака са тоалетни, вендинг машини и общи салони.

Разбира се, има и луксозни спални влакове, не само предлагат петзвездни салони, които разполагат с камини, но също така предлагат и меню, което е изготвено от готвачите със звезди Мишлен.

Уникални влакове
Луксозен вагон-ресторант

Пътуване е един от тези влакове може да ви струва около 10 000 долара.

Да се наслаждаваш на питието си на фона на отминаващите сгради и поля.
Facebook Comments Box

Вашият коментар