background img
мар. 25, 2019
1844 Views

4-годишният Нолан казва на майка си, че ще я чака в Рая

Written by

– Мамо, обичам те. – Това бяха последните думи на един от най-силните Божии воини – Нолан Скъли. Тъй като битката му стигна до своя край, 4-годишният говори за предстоящата си смърт с непоклатима вяра, казвайки на майка си, че просто ще изчака на небето за нея. И макар животът му да беше кратък, той имаше огромно влияние върху стотиците хиляди, които последваха неговата история!

Семейството му стартира страницата, когато му е поставена диагнозата рабдомиосаркома – рядък рак на меките тъкани – само на 3 години. Страницата във Фейсбук проследи възходи и падения на пътуването му през следващата година.

Момчето наистина искаше да стане полицай. Докато бил в болницата, полицейският комисар на града осъзнал сънищата на Нолан, като го закълнал като почетен полицейски служител. От този ден той става сержант. Няколко местни пожарникари направиха същото.

Майката на Нолан, Рут, си спомня сърцераздирателния ден, в който осъзнаха, че краят е близо.

– Бяхме седнали с целия му екип. Когато онкологът говореше, видях чистата болка в очите й. Винаги беше честна с нас и през цялото време се бореше с нас. Но актуализираната му КТ показва големи тумори, които нарастват, компресирайки бронхиалните му тръби и сърцето в рамките на четири седмици от откритата му операция на гърдите. Местатичният алвеоларен рабдомиосаркома се разпространява като див огън.

Семейството на Нолан се боеше от подобно съобщение. Рут събра смелостта да каже на Нолан. Но реакцията му показа силната вяра на този малък ангел. Не само, че Нолан няма абсолютно никакъв страх от смъртта.

– Седнах с него и сложих главата си срещу него и разговарях по следния начин:


Аз: Нолан Рей, каква е работата на мама?
Нолан: Да ме държи в безопасност! (С голяма усмивка)

Аз: Скъпа… Не мога повече да го правя тук. Единственият начин да те пазя безопасно е в Рая.
Нолан: Ооооо, просто ще отида в Рая и ще играя, докато не стигнеш там! Ще се оправите ли?
Аз: Абсолютно !! Не можеш да се отървеш от мама толкова лесно!
Нолан: Благодаря ти, мамо !!! Ще отида да играя с Хънтър и Брайли и Хенри !! „

Нолан и семейството му прекараха следващите няколко дни – което би било последните дни на Нолан – като се наслаждаваха на времето, което бе останало.

„Легнахме заедно в леглото и той очерта как иска погребението му, избра своите носители, каквото искаше хората да носят, записали какво е оставил всеки от нас и дори записал какво иска да си спомни като… което, разбира се, беше полицай. „

На последния ден от живота си тя получи разрешението му да избяга за бърз душ. Веднага след като вратата на банята натисна, той затвори очи и влезе в дълбок сън, започвайки края на живота.

Когато Рут излезе от душа, целият медицински екип на Нолан беше около него със сълзи в очите им. Беше в кома – белите му дробове се сринаха и нивата на кислород паднаха.

Ангелът ми си пое дъх, отвори очи, усмихна ми се и каза: „Обичам те мамо“, обърна глава към мен и в 23:54 ч. Ролин Нолан Скъли почина.

Facebook Comments Box
Article Categories:
Любопитно

Comments are closed.