background img
мар. 13, 2019
6461 Views

Мъж, погълнат от кит, оцелява и разказва уникалното си преживяване.

Written by

Мъж, който е почти погълнат от кит, каза, че опитът го е накарал да осъзнае колко малки са хората.

Южноафриканският туроператор Райнер Шимп е снимал серия от сардини, където манголи, пингвини, тюлени, делфини, китове и акули събират риба.

Той се гмуркаше с шнорхел по повърхността на водата край пристанището на Порт Елизабет в Южна Африка. Тогава се появи кит и отворените му челюсти го обгърнаха.

„Щом се хванеш за нещо, което е тежко 15 тона, осъзнаваш, че всъщност си толкова малък в средата на океана“, каза той пред Sky News.

51-годишният мъж каза, че двамата са били във водата в продължение на две-три минути, когато китът го е хванал.

Смелият мъж каза: „Бях зает , съсредоточавайки се върху акулите, защото искам да знам е дали акулата е пред мен или зад мен, наляво или надясно, така че ние с моя помощник бяхме много фокусирани върху акулите и тяхното поведение – тогава изведнъж стана тъмно. „

Той прецени, че китът е дълъг до 15 метра и тежи 20 тона, казвайки: „В този момент нямаше време за страх, само чист инстинкт“.

Когато китът го сграбчи, той каза, че е почувствал натиск около тялото си.

„Изведнъж почувствах, че нещо ме е хванало за бедрото, веднага разбрах, че това е кит. Следващата ми мисъл беше, че първо не може да ме погълне, защото съм твърде голям – така че това беше нещо като облекчение.

Следващата ми мисъл беше, че китът може да ме заведе надолу в океана и там да ме освободи. Така че незабавно задържах дъха си.

– Очевидно той осъзна, че не съм това, което той искаше да яде и ме изплю отново.

За почти 20 години като туроператор, Шимп каза, че подобен опит е необичаен. Китовете обикновено биват забелязани от водолази, преди да ги направят на вечеря.

Facebook Comments Box
Article Tags:
Article Categories:
Любопитно

Comments are closed.