background img
мар. 23, 2019
1828 Views

Емилия Кларк почти умира докато снима сцени от „Игра на тронове“

Written by

Емилия Кларк е прекарала осем години в представянето на Даенерис Таргариен на Игра на тронове, превръщайки се в едно от най-разпознаваемите лица в поп културата.

Въпреки това, животът не е бил само поредица от великолепни места за заснемане и изяви на червения килим за номинирания. Тя трябваше да се бори с някои сериозни здравословни условия по време на своето телевизионно шоу.

32-годишната актриса пише дълбоко личен разказ в „Ню Йоркър“, където говори открито за мозъчните аневризми, от които страдаше, докато снимаше „Игра на тронове“.

Емилия описва как се чувства „еластична лента, която стиска мозъка и“ по време на тренировката, предупреждавайки я, че нещо не е наред:

Казах на моя треньор, че трябва да си почина. Някак си, почти пълзейки, стигнах до съблекалнята.

   Стигнах до тоалетната, паднах на колене и продължих да усещам силна болка. Междувременно болката се влошаваше. На известно ниво знаех какво се случва: мозъкът ми беше повреден.

   За няколко мига се опитах да отхвърля болката и гаденето. Казах си, „няма да бъда парализирана“. Преместих пръстите и пръстите на краката си, за да се уверя, че това е вярно. За да запазя паметта си жива, аз се опитах да си припомня някои редове от „Игра на тронове“.

След като е изпратен за сканиране на мозъка, е установено, че Емилия, която на този етап е била само на 24 години, е претърпяла мозъчна аневризма.

След това тя била отведена в Националната болница за неврология и неврохирургия, където „хирурзите отиваха да поправят мозъка ми“, използвайки „минимално инвазивно“ ендоваскуларно навиване.

За съжаление на Емилия й съобщиха, че има друга, по-малка мозъчна аневризма, която можеше да се появи по всяко време.

След третия сезон на „Игра на тронове“, сканирането на мозъка показа, че тази аневризма е „удвоена по размер“, а на Емилия е съобщено, че ще е необходима неврохирургия.

Пишеща в „Ню Йоркър“, Емилия обясни как процедурата се оказа неуспешна и е необходима по-инвазивна хирургия:

    Имах огромно кървене и лекарите изясниха, че шансовете ми за оцеляване са несигурни, ако не действат отново. Този път трябваше да влязат в мозъка ми по старомодния начин – през черепа ми. И операцията трябваше да се случи веднага.

    Възстановяването е било още по-болезнено, отколкото след първата операция. Изглеждах така, сякаш съм преминала през по-ужасна война от която и да е Daenerys.

   Излязох от операцията с изтичащ от главата ми дренаж. Части от черепа ми бяха заменени с титан.

Невероятно е да мислим, че Емилия преживяваше такива травматични медицински проблеми, докато снимаше някои от най-запомнящите се сцени в телевизионната история. Тя е наистина силна жена, както на екрана, така и на разстояние.

Осмият сезон на Game Of Thrones сезон започва в понеделник, 15 април на Sky Atlantic.

Facebook Comments Box
Article Tags:
Article Categories:
Новини от света

Comments are closed.