background img
ян. 22, 2016
587 Views

Последни думи на известни личности.

Written by

„Едно последно питие, моля.”

Джак Дениълс (1850-1911)

Джак Дениълс е американски дестилатор и основател на “Тенеси уиски” – дестилерия Джак Дениълс.

Дeниелс е починал от отравяне на кръвта в Линчбърг през 1911 г. Една градска легенда гласи, че инфекцията е започнала от пръстите на краката му, които контузил една ранна сутрин. По време на работа от гняв той сритва сейфа си, когато той не успява да го отвори (той се е казвал, че „Винаги съм имал проблеми с запаметяването на комбинацията ). Въпреки това, модерната биография на Даниъл опровергава слухът.Последните му думи били: „Едно последно питие, моля.“

„Последните думи са за глупаци, които не са казали достатъчно.“

Карл Маркс (1818-1883)

Карл Маркс е бил значим немски политически теоретик, философ и икономист. Той е може би най-известен със своите произведения „Комунистическия манифест“ (1848) и Капиталът (1867).

Маркс умира от усложнения от хрема, която той развива през 1881. Последните му изречени думи са: „Последните думи са за глупаци, които не са казали достатъчно.“

„Кърт Ръсел“

Уолт Дисни (1901-1966)

Уолт Дисни е американски бизнес магнат, художник, аниматор, сценарист, филантроп и гласов актьор. Той печели многобройни награди за работата си, включително 22 награди Оскар, четири почетни награди Оскар и седем Еми награди. Неговото име също е дадено на многобройни тематични паркове по света (Дисниленд).

Дисни е бил заклет пушач през целия си съзнателен живот. Той е бил диагностициран с злокачествен тумор на белите дробове през 1966 г. Умира на 15 Декември 1966 от остър колапс на кръвообращението.

Последните му думи са били надраскани върху парче хартия – “ Кърт Ръсел“. Значението на това остава загадка, дори и за самият Ръсел – известен холивудски актьор.

„Няма да ме намериш жив при изгрев слънце.“

Нострадамус (1503-1566)

Нострадамус е бил френски аптекар и ясновидец, чиито публикувани пророчества го превърнали известен в цял свят. Роден като Мишел дьо Нострадаме, той е работил като аптекар, въпреки че е изключен от университета през 1529.

Живял е по време на чумата известна в Европа. Съпругата му и двете му деца са били убити от чумата, след което той пътува до Италия с лекар, за да се опита да лекува хора диагностицирани със заболяването. До 1550 той се отдръпва от медицината и отделя повече от времето си към окултното, публикува няколко алманаси и се посвещава на пророчествата.

Нострадамус имал подагра, която от 1566 се обърнала към оток. Според съобщенията той е казал на секретарката си Жан дьо Шавини, известните си последните думи: „Няма да ме намериш жив при изгрев слънце.“ На следващата сутрин той е бил намерен мъртъв в близост до леглото си.

Facebook Comments Box
Article Categories:
Бабини · Наука

Вашият коментар