background img
фев. 24, 2019
2634 Views

12 Снимки, които Китай се опита да забрани! Шокиращи кадри!

Written by

Лу Гуан е китайски фотожурналист, силно критикуван от китайското правителство за документиране и открито говорене по въпроси като наркомания, ХИВ и замърсяване. За съжаление фотографът може би е станал най-новата жертва на екстремната цензура на китайското правителство – съпругата му съобщи, че е изчезнал на 3 ноември.

През 2004 г. фотографът спечели конкурса World Press Photo за разкриване на селищата за СПИН в Китай, където много хора са се заразили с ХИВ поради опасни процедури, извършвани при подаване на кръв.

Вижте някои от най-шокиращите снимки на фотографа в галерията по-долу:
Източник на снимките  Lu guang
Изсипването на отпадъци
Работник в Ухаи Сити


(Тежък Лайнер, който превозва въглища и вар, причинявайки прах, който лети и наранява близките жители.11-годишният Хю Ли от Хуцу е диагностициран с рак на костите.

Децата също живеят в индустриалния район. В момента Китай е втората по големина икономика в света. Икономическото му развитие е изразходвало много енергия и е генерирало много замърсявания.

На 16 юли 2010 г. тръбопроводът на Newport Oil Wharf на залива Далиан избухна в морето. Много рибарски лодки бяха назначени да почистят замърсяването с масло за 8,150 пъти.Храмът Ласенг има над 200-годишна история, която включва изучаването на монголските лекарства. Тя беше сериозно замърсена от заобикалящите ги фабрики, така че малко поклонници отиват там сега.Заводът за стомана „Баотоу“ изхвърля отпадъчни минерални отпадъци в хвостохранилището.

В дъщерното село Xintang Town, в Гуандун, работниците добиват камък за смилане на дънков плат всяка сутрин.
Едно младо момиче затопля ръцете си през зимата. Баща й е заразен с ХИВ и все още се грижи за пет деца и възрастните му родителиFacebook Comments Box
Article Tags:
· ·
Article Categories:
Новини от света

Вашият коментар