background img
фев. 16, 2019
1111 Views

Свежи срещу замразени зеленчуци

Written by

Когато става въпрос за избор между свежи и замразени зеленчуци, винаги избираме свежите, защото смятаме, че са по-здравословни и пълни с различни хранителни вещества.

Ще се изненадате обаче, че някои замразени зеленчуци са по-полезни от пресните.

Само защото замразените зеленчуци са по-евтини и са на разположение през цялата година, не означава, че те не са полезни за здравето ни. Когато Кларънс Бърдсий изобретил замразените храни през 1923 г., той опитал много неща, за да гарантира, че няма да се наложи потребителите да правят компромиси по отношение на храненето си.

Днес с напредването на технологиите можете да сте сигурни, че замразените храни не са толкова лоши, колкото смятате, че са.

Ако се притеснявате, че замразените зеленчуци губят хранителните си вещества, тогава знайте, че и пресните ги губят. Всъщност, зеленчуци като зелен грах, царевица и боровинки съдържат повече витамин С, когато са замразени в сравнение с пресните. Това бе разкрито след проучване на университета в Джорджия.

Зеленият грах губи половината от съдържанието си на витамин С през първите 24 часа след прибирането си. Зеленчуците обикновено се замразяват веднага, след като са набрани, така че в резултат на това, хранителните им стойности остава непроменени.

Разбира се, трябва да внимавате и как приготвяте замразените зеленчуци, защото те ще запазят хранителните си вещества, само ако не са пресготвени.

Независимо дали сте избрали свежи или замразени зеленчуци, и двата вида имат положително въздействие върху тялото ви. Опитайте се да ги комбинирате. Ако ще правите салата, разбира се, ще подберете пресни, но ако зеленчуците ви трябват за супа или яхния, спокойно може вземете замразени.

Facebook Comments Box
Article Categories:
Любопитно

Вашият коментар